SC Emmeloord wint en blijft in tweede klasse

EMMELOORD • Zo 17 juni 2018 | 16:00 • Zondag 17 juni 2018 | 16:00

De voetballers van SC Emmeloord spelen komend seizoen in de tweede klasse. De ploeg van trainer Dick Schuurman won in de finale van de nacompetitie op eigen veld met 3-1 van het Drentse Dalen, waardoor de Emmeloorders zich handhaven.

SC Emmeloord kwam in de eerste helft vroeg op voorsprong door een eigen goal van Dalen-verdediger Ruben Sinnema. Na een kwartier kwamen de gasten op gelijke hoogte na een vrije trap van Nick Schuiling. Deze 1-1 bleek ook de ruststand.

In de tweede helft kreeg Dalen kansen op een voorsprong, maar was het uiteindelijk Hans Langedijk die de 2-1 wist te scoren namens de thuisploeg. In de extra tijd maakte Wouter van der Velden met een schitterende goal aan alle onzekerheid een einde voor SCE: 3-1.