Michele Santoni nieuwe trainer Almere City FC

ALMERE • Wo 20 juni 2018 | 11:04 • Woensdag 20 juni 2018 | 11:04

De Italiaan Michele Santoni wordt de nieuwe trainer van Almere City FC. Het wordt zijn eerste klus als hoofdtrainer. Voormalig Ajacied Ole Tobiasen wordt zijn assistent. Beiden tekenen voor twee jaar bij de Almeerders.

Santoni was afgelopen jaar assistent-trainer bij Cagliari FC, in de Italiaanse Serie A, daarvoor was hij trainer van jeugdteams bij Lazio Roma. In het verleden was hij video-analist, onder Martin Jol bij Ajax en onder Frank de Boer bij Internazionale.

Op de website van Almere City FC laat Santoni weten dat hij ernaar uitkijkt om nu zelf een team te trainen. “Ik heb altijd in dienst gestaan van andere trainers, in combinatie met werkzaamheden bij het eerste elftal. Het idee om op eigen benen te staan bij een club uit de Eerste Divisie, sprak mij enorm aan. Met Ivar van Dinteren en Ole Tobiasen heb ik twee oud-profs in mijn team, die op dezelfde manier naar voetbal kijken.”

Technisch Directeur Robert Maaskant is blij met de nieuwe trainer. “Michele heeft tijdens zijn loopbaan in de voetballerij met meerdere facetten van de sport te maken gehad en heeft zich hierdoor gevormd tot een complete trainer met een onderscheidende visie, die toe is aan zijn eerste baan als hoofdtrainer.”

Bij Almere City FC zal de 38-jarige Santoni voor het eerst de rol van hoofdtrainer op zich nemen. Hij wordt de vervanger van Jack de Gier, die trainer is geworden bij NEC. Ole Tobiasen wordt assistent-trainer van Santoni. De 42-jarige Deen speelde in zijn carrière voor onder meer Ajax, AZ en FC Kopenhagen. Eerder werd Ivar van Dinteren gepresenteerd als assistent-trainer van City FC. Met de komst van Santoni en Tobiasen is de technische staf compleet.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel