Van Gerner tweede bij NK Meerkamp

EMMELOORD • Zo 24 juni 2018 | 11:25 • Zondag 24 juni 2018 | 11:25

Turnster Céline van Gerner is zaterdag bij de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp in Rotterdam op de tweede plaaats geëindigd. De Emmeloordse eindigde met een puntentotaal van 51.733 net achter Vera van Pol die de titel met 52.00 op haar naam schreef. Titelverdedigster Tisha Volleman eindigde op de derde plaats. 

Het was voor Van Gerner haar eerste volledige meerkamp sinds de Olympische Spelen van Rio de Janeiro. Het was alsof de 23-jarige Emmeloordse niet was weggeweest, want ze turnde vrijwel foutloos. Ze plaatste zich op balk en vloer als tweede voor de toestelfinale. 

Sterke comeback


Van Gerner is bezig aan een sterke comeback. Begin deze maand won ze bij haar rentree op het internationale podium goud op het toestel balk en zilver op brug. Ze deed dat bij wedstrijden om de World Challenge Cup in het Sloveense Koper.

Van Gerner behoorde tot het Nederlandse vrouwenteam dat in de olympische landenfinale bij de Spelen in Rio van 2016 op de zevende plaats eindigde. Een slepende achillespeesblessure bracht haar sportieve toekomst in gevaar, maar Van Gerner besloot vorig jaar toch door te gaan met haar carrière.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel