Van Gerner in de race voor EK Glasgow

EMMELOORD • Ma 25 juni 2018 | 20:34 • Maandag 25 juni 2018 | 20:34

Bondscoach Gerben Wiersma heeft Céline van Gerner uit Emmeloord opgenomen in de groep van acht turnsters die gaat toewerken naar de Europese kampioenschappen in augustus in Schotse Glasgow. Vijf komen er in het definitieve Nederlands team. 

Celine werd afgelopen weekend tweede bij de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp in Rotterdam. Ze is bezig met een sterke comeback na een slepende achillespeesblessure. Begin deze maand won ze bij haar rentree op het internationale podium goud op het toestel balk en zilver op brug. Ze deed dat bij wedstrijden om de World Challenge Cup in het Sloveense Koper.

Naast Van Gerner maakt ook Sanne Wevers, de olympische kampioene op de evenwichtsbalk, deel uit van de groep. Ook Eythora Thorsdottir, de nummer negen van de meerkamp op de Olympische Spelen van Rio, zit in de zogeheten trajectselectie.

Vera van Pol, Sanne Veerman, Tisha Volleman, Elze Geurts en Naomi Visser completeren de groep, die in aanloop naar de EK twee kwalificatiewedstrijden turnt in Heerenveen. Op 20 juli maakt Wiersma zijn kwintet voor Glasgow bekend.
 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel