AS Roma-verdediger Moustapha Seck naar Almere

ALMERE • Vr 20 juli 2018 | 18:42 • Vrijdag 20 juli 2018 | 18:42

Almere City FC huurt voor het komende seizoen de linksbenige verdediger Moustapha Seck van AS Roma. De transfer is nog onder voorwaarde van de internationale vrijgave (foto Ron Baltus).

De Senegalees staat sinds 2016 onder contract van AS Roma en maakte zijn debuut voor die club tijdens de Europa League-wedstrijd tegen Astra in december 2016. De afgelopen seizoenen werd hij verhuurd aan de Italiaanse clubs Carpi FC., Empoli en Novara Calcio.

FC Barcelona


Seck werd op jonge leeftijd gescout voor de jeugdopleiding van FC Barcelona. Na acht seizoenen verhuisde hij naar de jeugdopleiding van Lazio Roma. Hierna stapte de Senegalees over naar rivaal AS Roma.

"Trainer Michele Santoni heeft in Italië al eerder met Seck gewerkt en hij stond bovenaan zijn wensenlijst", zegt technisch directeur Robert Maaskant op de site van Almere City FC. "Ongeveer een maand geleden hebben wij samen een presentatie gegeven aan het management van AS Roma over de ambities van Almere City FC. Mede dankzij de doortastendheid van Michele plukken wij daar nu de eerste vruchten van".

Oefenduel


De bekendmaking komt vlak voor het oefenduel tussen Almere City FC en FC Volendam. Voor die wedstrijd heeft Santoni zijn nieuwe aanwinst in de basis gezet. Seck krijgt dus gelijk de kans om zich te laten zien. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel