Eventing Emmeloord wil doorgroeien

EMMELOORD • Za 21 juli 2018 | 16:21 • Zaterdag 21 juli 2018 | 16:21

Eventing Emmeloord wil graag doorgroeien. Dit weekend werd er in en rondom het Kuinderbos op twee niveaus wedstrijden gereden. De één- (CIC1*) en de iets zwaardere twee-ster-wedstrijd (CIC2*) zoals dat in paardenjargon heet. Volgens Harry Koopman van de organisatie zijn er serieuze plannen het evenement volgend jaar uit te breiden.

Tijdens de vierde editie van dit paardensportevenement werden vrijdag en zaterdag één- en tweester-wedstrijden verreden op een parcours van ruim drie kilometer. De twee langere wedstrijden die volgend jaar wellicht op het programma staan moeten een lengte krijgen van bijna vier kilometer. Het wordt dan een driedaags evenement. 

Eventing Emmeloord werd dit weekend voor de vierde keer verreden. Bijna zestig ruiters uit negen verschillende landen gingen met elkaar de strijd aan bij de onderdelen dressuur, springen en cross country.

Olympisch ruiter Alice Naber was van de partij met twee paarden. Met het paard Curacao eindigde ze bij de één-ster-wedstrijd op de elfde plaats. Bij de sterkere twee-ster-wedstrijd wist Naber net niet haar titel te prolongeren. Ze finishte met haar paard ACSI Zamzam op de derde plaats.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel