Brons wint goud bij Suydersee Triathlon

URK • Za 21 juli 2018 | 16:37 • Zaterdag 21 juli 2018 | 16:37

Omar Brons heeft de vijfde editie van de Suydersee Triathlon gewonnen op Urk. De Almeerder liep een tijd van 1 uur 50 minuten en 24 seconden en verbeterde daarmee het parcoursrecord met ruim zeven minuten. Het zilver ging naar Thomas van Dop uit Amsterdam en Luuk Vermunt greep het brons. 

Bij de vrouwen ging het eremetaal naar Marjan Andringa uit Marrum. Zij eindigde voor Dieuwertje Bax en Ingrid Eelkema. Beste Flevolandse was Cynthia Zets.

Twee triatlons


Op Urk werden tegelijkertijd twee triatlons afgewerkt door totaal 400 atleten. De 1/4 triatlon bestond uit één kilometer zwemmen door het IJsselmeer, veertig kilometer op de fiets door de Noordoostpolder en daarna nog tien kilometer hardlopend door het Urkerbos. Op de 1/8e triatlon waren alle afstanden de helft korter.

Van Diggelen en Hittinger


De 1/8 triatlon werd bij de mannen gewonnen door Leander van Diggelen uit Nieuw-Vennep voor Tom van den Berkhof uit Schalkwijk en Tom Fokkens uit Zeewolde. Kim Hittinger uit Bussum won bij de vrouwen voor Nicole Voet en Lobke de Hollander. Beste Flevolandse was Ida Koster uit Urk op de tiende plaats.

 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel