Weekendsportoverzicht: Van Gerner, Doejaren en Eventing

NOORDOOSTPOLDER • Zo 22 juli 2018 | 17:37 • Zondag 22 juli 2018 | 17:37

Veel sportnieuws dit weekend vanuit de Noordoostpolder. Turnster Céline van Gerner uit Emmeloord kreeg te horen dat ze met de Nederlandse damesploeg mee mag doen aan het EK turnen in Glasgow. Voetbalster Rebecca Doejaren uit Kraggenburg scoorde een heel belangrijk doelpunt tijdens het EK voor Oranjevrouwen onder 19 jaar. En Eventing Emmeloord gaat uitbreiden. 

Van Gerner die na een onderbreking van haar carriere door een slepende achillespeesblessure ondertussen weer helemaal terug is op topniveau mag samen met Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en Sanne Wevers volgende maand in Schotland Nederland vertegenwoordigen bij de Europese titelstrijd. 

Voetbalster Rebecca Doejaren had een belangrijk aandeel in een historische overwinning op Duitsland. De laatste acht ontmoetingen met de oosterburen werden verloren, maar dit weekend waren de Nederlandse dames met 1-0 te sterk. Doejaren scoorde de enige treffer van de wedstrijd. 

Eventing Emmeloord wil graag doorgroeien. Dit weekend werd er in en rondom het Kuinderbos op twee niveaus wedstrijden gereden. De één- (CIC1*) en de iets zwaardere twee-ster-wedstrijd (CIC2*) zoals dat in paardenjargon heet. Volgens Harry Koopman van de organisatie zijn er serieuze plannen het evenement volgend jaar uit te breiden.

En op Urk was Omar Brons uit Almere de sterkste bij de Suydersee Triathlon. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel