SV Urk bekert door na gewonnen strafschoppenserie tegen SDO

URK • Za 18 augustus 2018 | 20:31 • Zaterdag 18 augustus 2018 | 20:31

De voetballers van SV Urk hebben de tweede kwalificatieronde van de landelijke KNVB Beker bereikt. Op sportpark De Vormt wonnen de Urkers zaterdagavond na strafschoppen van zondaghoofdklasser SDO uit Bussum (1-1, 2-2 na verlenging, Urk wint na strafschoppen 5-4).

De thuisploeg begon prima en kwam na dertien minuten spelen op voorsprong via Klaas Kramer. De Urkers misten in die fase kansen op meer treffers. Daardoor kon SDO in de tweede helft via Joost Heerschop voor de gelijkmaker zorgen. Het spel golfde op en neer in die fase, maar gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet meer.

In de tweede helft van de verlenging kreeg SDO een strafschop, die door Jesse van Huisstede werd binnengeschoten. Urk leek uitgeschakeld, maar Gerrit Tol versierde in de slotminuut ook voor Urk een penalty. Riekelt Jan Brands benutte dit buitenkansje, waardoor er strafschoppen genomen moesten worden. Daarin schoot William de Boer de winnende tegen de touwen.

SV Urk mag daardoor woensdag weer in actie komen op bezoek bij Blauw Geel in Veghel. Ook Flevo Boys komt dan in actie tegen OJC in Rosmalen.