City FC wint thuis van Jong FC Utrecht

ALMERE • Vr 14 september 2018 | 19:32 • Vrijdag 14 september 2018 | 19:32

Almere City heeft vrijdagavond de eerste thuiszege van het seizoen geboekt. In het Yanmar stadion werd Jong Utrecht met 3-1 verslagen.

Bij rust was het 2-0. De Italiaanse spits Eduardo Soleri, die in de basis stond in plaats van Stijn Meijer, opende op schitterende wijze de score: hij schoot de bal met een prachtige boogbal van grote afstand over Jong FC Utrecht doelman Thijmen Nijhuis. De Griek James Efmorfidis tekende 10 minuten voor rust ook met een prachtige goal voor de 2-0. Het was zijn eerste goal in het betaalde voetbal.

In de tweede helft kwam Jong FC Utrecht na een uur spelen terug in de wedstrijd door Nick Venema. Hij mocht de bal van dichtbij binnenwerken na geklungel in de Almeerse defensie. Almere ging vervolgens op zoek naar de bevrijdende derde treffer. Het bleef lang spannend maar in de extra tijd scoorde invaller Ricardo Kip uiteindelijk de alles bevrijdende 3-1.

In de extra tijd was er nog een opmerkelijk moment bij Almere City FC: Spits Stijn Meijer stond op het punt om in te vallen voor Edoardo Soleri. De aanvaller maakte echter een ongemotiveerde indruk op trainer Santoni, die hem op het laatste moment terugstuurde naar de bank en uiteindelijk Lucassen binnen de lijnen bracht.

Almere City FC heeft nu 10 punten uit de eerste vijf wedstrijden van het seizon. Nog nooit begonnen de Almeerders zo sterk aan de competitie. Volgende week gaat de ploeg van Michele Santoni op bezoek bij FC Den Bosch.