Eigenwijze mascotte Ally wint aan populariteit

ALMERE • Do 20 september 2018 | 17:51 • Donderdag 20 september 2018 | 17:51

Ally de aap, de nieuwe mascotte van voetbalclub Almere City FC, wint steeds meer aan populariteit in Almere. Ally is sinds afgelopen zomer neergestreken in de stad en heeft de afgelopen weken met diverse 'apenstreken' al flink de aandacht op zich gevestigd in de voetbalwereld.

Vorige week toog Ally in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen Jong FC Utrecht 's nachts naar Utrecht om het borstbeeld van FC Utrecht clubeigenaar Frans van Seumeren een Almere City shawl om te doen. Vrijdagavond zal de mascotte mee gaan met de supportersbus van Almere om aanwezig te zijn in het uitvak tijdens FC Den Bosch - Almere City FC.

Volgens de manager Marketing, Media en Communicatie Perry Hendriks maakt Ally een grote kans om de eerste mascotte met een stadionverbod te worden. Volgens Hendriks is Ally een super recalcitrante aap, die in juli op een boot uit Tanzania is komen aanvaren. Volgens Hendriks communiceert Ally louter in gebarentaal en via Whatsapp. Wat de volgende actie van Ally is weet Hendriks nu nog niet, want de mascotte denkt niet verder dan een week vooruit.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel