Kickboksers Brunswijk en Tavette wegen tegen elkaar op

ALMERE • Vr 21 september 2018 | 19:01 • Vrijdag 21 september 2018 | 19:01

De spanning loopt op voor Clyde Brunswijk. De kickbokser komt zaterdagavond in zijn woonplaats Almere in actie bij het kickboksgala 'The Final 8' van de World Fighting League. Brunswijk noemt zichzelf kanshebber om dit gala te winnen.

De vechters gingen vrijdag in de Topsporthal op de weegschaal. Het was het laatste officiële persmoment. Brunswijk en Sam Tavette, de tegenstander van de Almeerder, kwamen elkaar daar tegen. Deze ontmoeting leverde meteen al spanning op tussen beide vechters. Tijdens de 'stare down' daagden de vechters elkaar uit, maar het liep met een sisser af.

Om het kickboksgala te winnen moet Brunswijk zaterdagavond eerst afrekenen met Sam Tavette die veertien kilo zwaarder is dan Brunswijk. Ondanks dat hij een stuk lichter is denkt Brunswijk toch sterker te zijn dan Tavette. "Ik ben sneller en heb een betere conditie en daarom kan ik het langer vol houden.''

Om het toernooi te winnen moet Brunswijk in totaal drie partijen winnen. Voor de winnaar ligt een geldprijs klaar van 100.000 euro.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel