Brunswijk uitgeschakeld bij 'The Final 8'

ALMERE • Zo 23 september 2018 | 0:03 • Zondag 23 september 2018 | 0:03

Kickbokser Clyde Brunswijk is zaterdagavond bij 'The Final 8' van de World Fighting League (WFL) in de eerste ronde uitgeschakeld. De Almeerder moest het op punten afleggen tegen Sam Tevette. Brunswijk is het niet eens met de beslissing van de jury: "Ik voel me beroofd. Iedereen kon zien dat ik beter was'', aldus een diep teleurgestelde Brunswijk.

Bij dit toernooi dat wordt georganiseerd door de World Fighting League gingen acht zwaargewichten met elkaar de strijd aan. Brunswijk en Tevette waren in de tweede partij van de avond aan de beurt. Brunswijk suggereerde na afloop dat Melvin Manhoef, de trainer van Tevette en de grondlegger van de WFL, de jury had beÏnvloed om Tevette te laten winnen. Manhoef pareerde deze kritiek resoluut: ,,De jury is absoluut onafhankelijk. Tevette scoorde gewoon net wat meer punten dan Brunswijk. Ik begrijp dat Clyde teleurgesteld is, maar ik begrijp niet dat hij suggereert dat ik invloed uitoefen op partijen. Dit is een onafhankelijke jury die ook wedstrijden beoordeelt bij andere grote vechtsportwedstrijden.''

'The Final 8' die werd georganiseerd in de Topsporthal werd uiteindelijk gewonnen door Murat ('The Butcher') Aygun. Hij was in de finale op punten te sterk voor Nordine Mahiediene.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel