Roy Koffijberg gaat voor medaille bij GP Den Haag

DRONTEN • Wo 7 november 2018 | 18:01 • Woensdag 7 november 2018 | 18:01

Judoka Roy Koffijberg wil een medaille pakken bij de Grand Prix die volgende week in Den Haag wordt gehouden. De Drontenaar verloor vorig jaar de strijd om het brons en eindigde toen op de vijfde plaats. Het is zijn doel om die prestatie te verbeteren.

Na zijn debuut vorig jaar bij de Grand Prix van Den Haag is de carrière van Koffijberg in een stroomversnelling gekomen. Hij won afgelopen jaar diverse gouden medailles bij Europa Cup wedstrijden. Een ander hoogtepunt voor hem was zijn debuut bij het WK in Bakoe. Daar won hij twee partijen waarna hij werd uitgeschakeld door tweevoudig wereldkampioen Naohisa Takato uit Japan.

Koffijberg hoopt bij de GP in Den Haag zover mogelijk te komen en dus veel punten te pakken voor de Olympische ranglijst. Om deel te nemen aan de Olympische Spelen moet hij bij die ranking in de top 25 eindigen. Op dit moment staat hij op de zestiende plaats. Voorlopig staat zijn Nederlandse concurrent Tornike Tsjakadoea er beter voor. Die staat op de zesde plaats. Er mag maar één Nederlander in de klasse tot 60 kilogram in 2020 meedoen aan de Olympische Spelen in Tokyo.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel