SV Lelystad wint de derby van Unicum

LELYSTAD • Za 17 november 2018 | 19:40 • Zaterdag 17 november 2018 | 19:40

De Lelystadse derby tussen Unicum en SV Lelystad is verrassend gewonnen door SV Lelystad. De voorlaatste van de tweede klasse g won met 1-2 van Unicum, dat op de tweede plaatst in de competitie staat.

Met vuurwerk en confetti langs het veld werd de derby afgetrapt. Het vuurwerk op het veld kwam pas na een klein kwartier spelen. Roberto Doufikar en Yassar Leebeek stonden alleen voor Unicum-doelman Shirwan Hessen. Doufikar ging voor eigen succes, maar schoot de bal op de paal.

Zowel Unicum als SV Lelystad controleerden de wedstrijd op het middenveld en creëerden beiden weinig kansen. Pas in de 38e minuut brak Dyllan Lanser de wedstrijd open. Na een mooie actie op de rand van het strafschopgebied schoot hij de bal op doel. Unicum aanvoerder Stanley Raydell Kewal probeerde de bal weg te werken, maar tikte de bal in eigen doel. SV Lelystad dus verrassend op voorsprong.

Vlak voor rust kwam de uitspelende ploeg nog steviger op voorsprong. Een schot van Lanser werd geblokkeerd door Hessen, maar Yassar liep goed door om de rebound binnen te tikken. 2-0.

In de tweede helft moest Unicum op zoek gaan naar de tegentreffer en kreeg ook meer kansen. De grootste kans kwam in de 79e minuut. Topscorer Cees Toet schoot de bal op de lat. Vijf minuten voor tijd was Toet wel trefzeker. Hij kopte een voorzet vanaf de linkerkant over Lelystad-doelman Milan Leibbrand. 2-1.

Unicum bleef zoeken naar de gelijkmaker. Diep in de blessuretijd schoot Mitchell Kappenberg een vrije trap op de lat. SV Lelystad kwam dus nog goed weg, maar wist de derby wel te winnen.