Beitske Visser gaat testen in Formule E

DRONTEN • Wo 21 november 2018 | 13:15 • Woensdag 21 november 2018 | 13:15

Coureur Beitske Visser uit Dronten is komende maand één van de zeven vrouwelijke coureurs, die gaan testen in de Formule E in Saudi-Arabië. De Formule E klasse is een kampioenschap met elektrische sportwagens.

De testraces worden op 16 december op het stratencircuit van Ad Diriyah gereden, een dag na de openingsrace in de Formule E klasse. Alle teams doen mee aan de testraces. Naast Visser zijn onder andere Felipe Massa en Stoffel Vandoorne van de partij.

De 23-jarige Visser komt in actie voor BMWi Andretti Motorsport. De coureur uit Dronten behoorde in 2013 korte tijd tot het opleidingsteam van Red Bull, maar ze moest die al snel weer verlaten vanwege tegenvallende resultaten. Daarna was ze vooral actief in de Formule V8 3.5, een talentklasse. Ruim een jaar geleden werd Visser opgenomen in het juniorenprogramma van BMW.

Volgens de organisatie van Formule E hebben de lokale promotors in Saudi-Arabië gevraagd om vrouwelijke deelname aan de testrace. Afgelopen zomer kregen vrouwen toestemming in het koninkrijk om auto’s te besturen.

De Formule E begint komende maand aan het 5e seizoen en rijdt voor de 1e keer in het Midden-Oosten.


WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel