KidneyRun verder als Après-Ski Run

ALMERE • Di 4 december 2018 | 12:24 • Dinsdag 4 december 2018 | 12:24

De KidneyRun in Almere gaat verder als een nieuw concept. Vanaf 2019 gaat de hardloopwedstrijd verder als de Après-Ski Run. De race wordt wel nog steeds in het donker en in Almere Haven gehouden.

Richard Belderok van de organisatie: "We wilden het over een andere boeg gooien. Inmiddels zijn er meer hardloopevenementen voor het goede doel, en zijn er meer die in het donker plaatsvinden. Wij wilden echt iets nieuws neerzetten."

Geen goed doel
De KidneyRun zamelde geld in voor de Nierstichting, de nieuwe wedstrijd is niet voor het goede doel. "De nieuwe vorm draait om gezelligheid, om feest en om sfeer. We willen het wintersport gevoel vasthouden en die gezelligheid naar Almere brengen. We vonden daar niet meteen een goed doel bij passen. We gaan kijken hoe de eerste editie verloopt en dan zien we daarna wel verder."

De eerste editie van de Après-Ski Run vindt plaats op 2 februari 2019. Renners vertrekken en eindigen dan op het Surfstrand in Almere Haven.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel