Huib van der Wal nieuwe teammanager Flevo Boys

EMMELOORD • Vr 18 januari 2019 | 11:51 • Vrijdag 18 januari 2019 | 11:51

Huib van der Wal is per direct de nieuwe teammanager van Flevo Boys. Dat maakt de club uit Emmeloord bekend via de website. Van der Wal moet gaan zorgen voor een goede doorstroming van de eigen jeugdspelers.

"Het is een gezellige, warme club waar gevoetbald wordt op een heel hoog niveau. Die combinatie maakt de club heel bijzonder", zegt Van der Wal. "Ik ben al 50 jaar lid van de club, ik heb zelf ook nog voor de club gespeeld, ook in het eerste elftal. Dus ik wil graag iets voor de club doen."

Flevo Boys is blij met de nieuwe manager, zegt woordvoerder Koos in 't Hout. "Hij is echt een voetbaldier. Van der Wal kent het spelletje en heeft ervaring op het hoogste amateurniveau. Daarnaast kent hij de club van binnen en van buiten," aldus In 't Hout.

De taken van de nieuwe manager zijn onder meer het ondersteunen van het team en bestuur. Maar hij is ook betrokken bij de selectie, vertelt In 't Hout. "Hij moet de selectie evenwichtig samenstellen, met onze eigen talenten aangevuld met spelers van buiten de club. Het doel is om een team op hoofdklasse niveau te laten spelen met zoveel mogelijk van onze eigen jeugd erin."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel