City FC verliest nipt bij Go Ahead Eagles

ALMERE • Vr 18 januari 2019 | 19:57 • Vrijdag 18 januari 2019 | 19:57

Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles verloren. In Deventer won de titelkandidaat nipt met 2-1 van de ploeg van Michele Santoni.

Bij rust was het nog 1-1 in de Adelaarshorst. Almere City FC kwam na een half uur spelen brutaal op voorsprong na een benutte strafschop van Niek Vossebelt. Vlak voor rust kwam de thuisploeg langszij na een corner: Paco van Moorsel mocht vervolgens bij de 2e paal de 1-1 binnenschieten.

In de 2e helft speelde Go Ahead Eagles naar hun fanatieke aanhang toe, maar groeide Almere City FC juist in de wedstrijd. Stijn Meijer claimde een penalty, maar kreeg hem niet en Luckassen was met een kopbal dichtbij een goal. Een kwartier voor tijd ging het echter toch mis voor de Almeerders: Radinio Balker gleed ongelukkig uit en vervolgens mocht invaller Thomas Verheyd (die 10 seconden in het veld stond) van dichtbij de 2-1 binnenschieten.

In de slotfase lag Go Ahead Eagles zwaar onder druk, maar de gelijkmaker bleef uiteindelijk uit. Door de nieuwe nederlaag zakt Almere City FC naar de 12e plek van de ranglijst.