Atlete Jacolien Ruizendaal blij dat ze niet is gestopt

EMMELOORD • Zo 20 januari 2019 | 16:40 • Zondag 20 januari 2019 | 16:40

Ze kent zo'n beetje elk parcours uit haar hoofd. Atlete Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord doet namelijk al jaren mee in de top bij de regionale wedstrijden. Ze is inmiddels 35, maar is bij vrijwel elke wedstrijd nog altijd één van de favorieten. Ook zondagmiddag tijdens de CrossCup in het Almeerse Cirkelbos.

"Het is natuurlijk wel bijzonder dat je nog steeds favoriet bent. Je wordt wat ouder en er is meer concurrentie", aldus Ruizendaal. "Soms slaan ze een wedstrijd over en dan heb ik een gelukje", grapt ze. Toch zorgt succes er niet altijd ook voor plezier. "Vorig jaar rond deze tijd had ik het wedstrijd lopen wel gezien en wilde ik me gaan focussen op andere dingen."

Trainingsschema
Toch was het haar trainer die ervoor zorgde dat Ruizendaal plezier bleef houden in het hardlopen. "Hij heeft een heel mooi trainingsschema gemaakt en nu ben ik beter dan ooit. Dus dat motiveert echt enorm", vertelt de 35-jarige Emmeloordse, die meer uit haar wedstrijden wil halen. "Als senior ben ik geen landelijke topper, maar misschien dat ik in deze leeftijdscategorie meer succes heb."

Cirkelboscross
De motivatie is dus helemaal terug bij de Emmeloordse. Ook zondagmiddag in Almere laat ze zien wat ze in haar mars heeft. Ze wint overtuigend de CrossCup wedstrijd. "Toen ik begon aan de laatste ronde hoorde ik dat ik op de tweede plaats lag. Toen moest ik van mezelf toch nog even aanzetten en over de koploper heen".

Bij de mannen ging de overwinning naar Daniele Giardiello.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel