Schoop verrast met zilver bij NK Meerkamp

EMMELOORD • Zo 3 februari 2019 | 18:44 • Zondag 3 februari 2019 | 18:44

Manon Schoop uit Emmeloord heeft zondag in Apeldoorn verrassend de zilveren medaille gewonnen bij de NK Indoor Meerkamp. De atlete die voor het eerst meedoet bij de senioren moest na vijf onderdelen alleen Emma Oosterwegel voor zich dulden.

Schoop presteerde met name bij het hoogspringen uitstekend. Met een hoogte van 1.82 meter ging ze er bij dit onderdeel met de winst vandoor. Ze liet met dit nieuwe persoonlijk record zelfs Nederlands recordhoudster Nadine Broersen achter zich die niet verder kwam dan een hoogte van 1.79 meter. Broersen moest zich vlak voor de afsluitende 800 meter afmelden met een hamstringblessure. Daardoor schoof Schoop weer een plaatsje op en pakte de zilveren medaille.

Schoop begon met een zesde plaats op de 60 meter horden. Na de winst op het hoogspringen eindigde Schoop bij het kogelstoten op de achtste plaats. Bij het verspringen werd ze vijfde en ze eindigde met een tiende plaats op de afsluitende 800 meter.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel