Badmintonners verleggen koers niet na mislopen play-offs

ALMERE • Wo 6 februari 2019 | 12:32 • Woensdag 6 februari 2019 | 12:32

Voor het eerst in zeven jaar tijd doet badmintonploeg BV Almere niet mee aan de play-offs, die komende zaterdag beginnen. Toch gaat trainer/coach Erik Staats de koers niet verleggen. "We hebben ervoor gekozen om met jong talent in de top van Nederland te bereiken. Die doelstelling blijven wij houden."

De Almeerders kampten afgelopen seizoen met veel blessureleed. Sebastiaan Li (gescheurde achillespees), Manon Sibbald (rugblessure) en Ilse Vaessen (schouderblessure) waren maanden niet inzetbaar. "Dat heeft ons uiteindelijk wel de play-offs gekost. Het verschil op de ranglijst met nummer drie VELO was maar één punt."

Naast VELO uit Wateringen plaatsten ook Duinwijck uit Haarlem en DKC uit Den Haag zich voor de halve finale. Duinwijck werd eerste in de kampioenspoule en is zo automatisch geplaatst voor de finalewedstrijd. VELO en DKC strijden deze maand om het andere finaleticket. De finale wordt zondag 9 maart gespeeld in de Maaspoort in Den Bosch.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel