SV Urk en Excelsior'31 delen de punten

URK • Za 9 februari 2019 | 15:34 • Zaterdag 9 februari 2019 | 15:34

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag de topper in de Hoofdklasse B tegen Excelsior’31 gelijk gespeeld. Voor eigen publiek kwamen de Urkers niet verder dan 1-1 tegen de nummer drie uit de competitie. Bij de rust stonden de Urkers nog met 1-0 voor.


In de eerste helft hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Excelsior’31 had meer balbezit, maar Urk was gevaarlijker. De score werd geopend door Lucas Schraal die met een schitterend schot van de rand van het zestienmetergebied het eindstation was van een soepel lopende Urker aanval.


In de tweede helft kwamen de gasten uit Rijssen al snel op gelijke hoogte door een eigen doelpunt van Urker verdediger Dick Hakvoort. Kort daarna kreeg Excelsiorverdediger Pim ten Have de rode kaart na een stevige overtreding op Jan van Slooten. Urk had daarna wel een veldoverwicht maar wist niet te profiteren van de overtal situatie.

De ploeg van trainer Richard Karrenbelt is door het gelijkspel gezakt naar de tweede plaats. De nieuwe koploper is Staphorst. Die ploeg won op eigen veld met 2-1 van SDC Putten. Beide ploegen hebben 35 punten, maar Staphorst heeft een duel minder gespeeld dan SV Urk dat volgende week op bezoek gaat bij Berkum.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel