Trainer Herman Spel vertrekt bij ZVV Urk

URK • Di 12 februari 2019 | 14:10 • Dinsdag 12 februari 2019 | 14:10

Trainer Herman Spel uit Lelystad gaat aan het einde van dit seizoen vertrekken bij ZVV Urk. De club en trainer zijn dit in goed overleg overeengekomen. Spel is bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Urker zaalvoetballers die uitkomen in de Eerste Divisie A. Dit is het op één na hoogste zaalvoetbalniveau in Nederland.

Volgens Spel is hij zelf, maar ook de spelersgroep, toe aan een nieuwe uitdaging: ''Als je vijf jaar voor een groep staat, wordt de chemie wat minder. Dan hebben ze het verhaaltje van de trainer wel gehoord.'' De Lelystedeling weet nog niet wat hij volgend seizoen gaat doen: ''Er zijn wat contacten, maar daar kan ik nu nog niets concreets over zeggen. Het is voor mij belangrijk welk beleid, welke visie en welke potentie een club heeft. Als dat allemaal in orde is dan zou ik het geen probleem vinden om eventueel op een lager niveau werkzaam te zijn. Maar het liefst blijf ik op een zo hoog mogelijk niveau actief.''

Onder leiding van Spel werd ZVV Urk twee maal kampioen en wist de ploeg twee keer de bekerfinale te bereiken. Ook dit seizoen presteren de zaalvoetballers naar behoren. ZVV Urk staat op dit moment op de zesde plaats in de Eerste Divisie A. Het team heeft goede vooruitzichten om de seizoensdoelstelling te behalen. Dat is een plek in de top vier.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel