Urk weer aan kop na zege op Berkum

URK • Za 16 februari 2019 | 16:38 • Zaterdag 16 februari 2019 | 16:38

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Hoofdklasse B een uitduel in Zwolle tegen Berkum met 1-2 gewonnen. Bij de rust stond de ploeg van trainer Richard Karrenbelt al met 0-2 voor. Door puntverlies van de concurrentie is SV Urk opnieuw koploper in de Hoofdklasse B.

In de 32e minuut werd William de Boer onderuit gehaald in het zestienmetergebied. Riekelt Jan Brands wist de daarvoor gegeven strafschop te verzilveren. Op slag van rust verdubbelde Urk de voorsprong via William de Boer. Hij schoot vanaf zestien meter de bal hard in de hoek.

In de tweede helft kon Berkum de aansluitingstreffer scoren via Yannick Kaluzi. In de 83e minuut moest Urk verder met tien man omdat Gerrit Tol na een ongelukkige onbedoelde overtreding met de rode kaart het veld moest verlaten.

De Urkers spelen volgende week zaterdag voor eigen publiek een bekerduel tegen HZVV.