Spieren op spanning tijdens armworsteltoernooi

EMMELOORD • Za 16 februari 2019 | 17:19 • Zaterdag 16 februari 2019 | 17:19

De sterkste krachtpaters uit heel Europa kwamen zaterdag samen in Emmeloord. Armworstel Vereniging Urk organiseerde in Cultuurbedrijf Emmeloord de tweede editie van de 'Armed Battle'.

Zo'n tachtig sporters uit 13 landen streden om de eer. Er waren deelnemers uit onder meer Kazachstan, Oekraïne, Engeland, Duitsland, Frankrijk en België. De organisatie wilde deelnemers met een zo hoog mogelijk niveau naar Emmeloord halen. En dat is volgens Erik Kurvink prima gelukt: "Er zitten toppers bij die op Europese en wereldkampioenschappen in de top drie staan. Die draaien hier mee en die laten goed van zich horen."

Deelnemers zijn zonder uitzondering beresterk. Maar met kracht alleen red je het niet. Er zijn verschillende technieken die je kunt inzetten om de strijd te winnen, zegt armworstelaar Pieter de Vries. "We trainen op de explosie. Je moet al je kracht op je tegenstander loslaten zodra de scheidsrechter een 'go' geeft. Dan kun je winnen zonder al teveel verlies van energie."

De 'Armed Battle' is een afvalrace en mede daardoor een uitputtingsslag. De wedstrijden gaan achter elkaar door waardoor de deelnemers uitgeput raken. "Ik weet zeker dat ik morgen in een hoekje stil zit te huilen van de pijn in mijn pezen", zegt De Vries. Hij heeft het er graag voor over: "Ik geef alles voor deze sport. Ik leef er voor."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel