Challenge wijzigt wedstrijdschema in 2019

ALMERE • Di 19 februari 2019 | 20:27 • Dinsdag 19 februari 2019 | 20:27

De organisatie van de Almere-Amsterdam Challenge heeft besloten om het wedstrijdschema voor dit jaar te wijzigen ten opzichte van de vorige jaren. De reden is dat het Europees Kampioenschap Triathlon in 2019 wordt gehouden in Almere en dat een jaar later ook het Wereldkampioenschap in de stad wordt georganiseerd.

Zo wordt de scholierentriathlon vanaf 2019 niet meer op de vrijdag, maar op de donderdag gehouden. Verder verschuift de Business Relay van de zondag naar donderdagavond. De wedstrijd van de Eredivisie Triathlon, die op zondag werd gehouden, verdwijnt zelfs helemaal.

"We organiseren in 2020 in een week tijd zes verschillende wedstrijden. Om die druk een beetje te verspreiden, wijzigen we het programma", aldus wedstrijdleider Richard Belderok. "We proberen beide wedstrijdschema's, die van 2019 en 2020, zo identiek mogelijk in te delen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (2)

 • Menno

    Wo 20 februari Woensdag 20 februari

  Als die organisatie nou is echt duidelijk aangeeft wanneer de Esplanade dicht is voor fietsers...dan zou dat een hoop schelen.

  reageer
 • Lezer

    Wo 20 februari Woensdag 20 februari

  Misschien gelijk ook eens goed kijken naar de bereikbaarheid en infrastructuur?
  Vorig jaar zat het centrum met een verkeersinfarct. De garages allemaal vol en de winkels onbereikbaar.
  Er zou bijv gebruik kunnen worden gemaakt van het parkeerterrein bij het modecentrum, en dan met een pendelbus de personen vervoeren van/naar het centrum.
  Niet iedereen komt met de trein, en zeker niet de triathleten met fietsen en tassen...

  reageer
 • Jeroen

    Do 21 februari Donderdag 21 februari

  Er rijden dagelijks van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat pendelbussen uit alle wijken van Almere naar het centrum...

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert