Flevo Boys door in districtsbeker na strafschoppen

EMMELOORD • Wo 20 februari 2019 | 22:17 • Woensdag 20 februari 2019 | 22:17

Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord heeft de achtste finales van de noordelijke districtsbeker bereikt. In de vierde ronde was de ploeg te sterk voor eersteklasser SVBO uit Barger-Oosterveld. Nadat de reguliere eindstand 1-1 was, wonnen de Emmeloorders met 5-4 na strafschoppen.

SVBO kwam in de eerste helft al na vijf minuten op voorsprong door een doelpunt van Dylan Wessels. Flevo Boys domineerde na het doelpunt, maar kwam niet tot grote kansen.

In de tweede helft was het wel raak voor de Emmeloorders. Timon Rorije maakte na 55 minuten spelen 1-1. Ondanks diverse kansen voor Flevo Boys werd er niet meer gescoord. De strafschoppenserie bleef lang spannend. Bij een stand van 4-4 scoorde verdediger Björn Adams de beslissende penalty.

Grote man tijdens de strafschoppenserie was reservedoelman Fariz Mesud die maar liefst drie strafschoppen stopte.