SV Urk op eigen veld onderuit tegen ACV

URK • Za 9 maart 2019 | 16:52 • Zaterdag 9 maart 2019 | 16:52

Hoofdklasser SV Urk heeft op eigen veld verloren van ACV. Op Urk werd het 1-2 voor de gasten uit het Drentse Assen.

Na 18 minuten spelen kwamen de Drenten op voorsprong door een mooi afstandsschot van oud Flevo Boys speler Marco van der Heide. Ruststand op sportpark de Vormt was dan ook 0-1.

Na rust bracht de trainer van ACV Johan van der Werf in het veld. Hij scoorde bij zijn eerste balcontact de 2-0 voor het team uit Assen. Twee minuten later schoot Maarten Dijkhuizen van Urk hard op de lat, maar SV Urk kwam toen nog niet tot scoren. Het was Riekelt Nentjes die in blessuretijd voor SV Urk nog wel scoorde, maar het was niet genoeg en werd de eindstand 1-2. Door deze nederlaag zakt Urk naar plek vier op de ranglijst.

Volgende week spelen de twee Flevolandse hoofdklassers tegen elkaar. In Emmeloord staat dan Flevo Boys tegen Urk op het programma. Aftrap van die wedstrijd is om 18:00 uur.