Almeerse hockeymannen verliezen van hekkensluiter

ALMERE • Zo 17 maart 2019 | 16:48 • Zondag 17 maart 2019 | 16:48

De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter HC Tilburg met 4-3 verloren.

De Almeerse hoofdklasser kwam na één minuut spelen al op voorsprong. Valentijn Charbon maakte na een snelle aanval de vroege openingstreffer in Tilburg. Tien minuten later deed de thuisploeg iets terug en scoorde de gelijkmaker (1-1). In het tweede kwart kwam Tilburg op voorsprong (2-1). Daar bleef het bij in de eerste helft en dus was de ruststand 2-1 in het voordeel van de thuisploeg.

Na rust, in het derde kwart, bouwde Tilburg verder. Na acht minuten scoorde de ploeg uit een strafcorner (3-1). Jonas de Geus zorgde een kwartier voor tijd voor de aansluitingstreffer (3-2). Het werd zelfs nog 3-3 in de slotfase; Almere scoorde vanuit een rebound van een strafcorner. Maar Tilburg maakte echt in de allerlaatste seconde via een strafbal de winnende goal (4-3).

De mannen uit Almere zorgden vrijdag nog voor een stunt in de hoofdklasse. Toen won de ploeg met 2-1 van de nummer drie van de ranglijst Oranje Rood. Almere blijft na deze nederlaag tiende op de ranglijst, 1 punt van de veilige negende plek op de ranglijst.