ASV Dronten krijgt te weinig tegen koploper Bennekom

FLEVOLAND • Za 23 maart 2019 | 16:37 • Zaterdag 23 maart 2019 | 16:37

ASV Dronten is er niet in geslaagd om het thuisduel tegen Bennekom te winnen. De Drontenaren, hekkensluiter in de eerste klasse D, verloren met 1-2 van de koploper. Dronten kreeg voldoende kansen om vaker te scoren, maar de ploeg faalde in de afwerking.

Onder interim-trainer Jan Vlap speelde ASV Dronten vanuit een gesloten defensie, loerend op de counter. Dat leverde in de eerste helft tegen Bennekom een aantal aardige kansen op. Vlak voor rust zette Maxim van der Meer de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Lang kon Dronten daar niet van genieten. Amper een minuut later kwam Bennekom alweer langszij.

Vroeg in de tweede helft kwamen de Drontenaren op achterstand door een eigen doelpunt van Martijn Timmer. De hekkensluiter probeerde het nog wel en kreeg via onder meer Van der Meer en Lucky Akot nog enorme kansen op de gelijkmaker, maar zij lieten het na om de 2-2 te maken. ASV Dronten blijft laatste, met 13 punten uit 19 wedstrijden.