City FC wint met 3-0 van TOP Oss

ALMERE • Ma 25 maart 2019 | 19:39 • Maandag 25 maart 2019 | 19:39

Almere City FC heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen TOP Oss gewonnen. De Almeerders waren in eigen huis uiteindelijk met 3-0 te sterk voor de Brabanders. Het duel werd afgelopen vrijdag na 28 minuten gestaakt bij een 0-0 stand vanwege de mist.

Het restant van de 1e helft duurde maandagavond dus slechts 17 minuten. Almere City FC kwam na 7 minuten spelen (in de 35e minuut dus) op voorsprong door Ilias Alhaft.

Direct na rust (46e minuut) zorgde spits Stijn Meijer met een fraai boogballetje voor de 2-0. In de slotfase kreeg Almere City aanvoerder Damon Mirani de rode kaart na een overtreding op Ladan in de zestien. City doelman Agil Etemadi stopte vervolgens knap de strafschop van Huseyin Dogan. In de extra tijd schoot Ricardo Kip op schitterende wijze ook nog de 3-0 binnen.

Door de zege stijgen de Almeerders naar de 11e plek van de Keuken Kampioen Divisie. Het verschil met de nummer 6: RKC Waalwijk is slechts 1 punt. Komende vrijdag spelen de Almeerders de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden.