De Geus: 'Ik ben favoriet voor Olympisch goud'

ALMERE • Ma 15 april 2019 | 16:44 • Maandag 15 april 2019 | 16:44

Windsurfster Lilian de Geus uit Almere is op dit moment de grote favoriet voor Olympisch goud. Dat vertelt De Geus zelf, na haar Europese titel windsurfen van afgelopen weekend. Samen met Lelystedeling Kiran Badloe legde ze voor de Spaanse kust van Palma de Mallorca beslag op het Europees Kampioenschap.

"Ik heb natuurlijk bewezen dat ik op de twee belangrijkste toernooien van het jaar Wereld- en Europees kampioen ben geworden. Tokio is nog ver, dus ik moet wel de stijgende lijn houden", vindt de Almeerse. Ze is al zeker van deelname aan de Spelen in Tokio in 2020.

Badloe: 'Fifty, fifty'
Voor Kiran Badloe is deelname aan de Spelen nog onzeker. Hij moet met Dorian van Rijsselberghe strijden om een ticket. Van Rijsselberghe legde afgelopen weekend beslag op het zilver achter Badloe. "Het wordt fifty, fifty. Maar ik ga er alles aan doen om hem achter mij te laten. Dat is wel het plan."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel