Tjeerd Popkema wint Koningsloop

EMMELOORD • Za 27 april 2019 | 12:02 • Zaterdag 27 april 2019 | 12:02

Tjeerd Popkema heeft zaterdag de Koningsloop in Emmeloord gewonnen. De atleet uit Urk was na tien kilometer de snelste. Thomas Straathof uit Marknesse eindigde op de tweede plaats.

Meteen na de finish was er verwarring bij Popkema omdat hij het parcours ongewild had afgesneden. Hij twijfelde zelfs of hij daardoor wel aanspraak op de winst mocht maken ,,Het was niet goed afgezet en daardoor heb ik een afslag gemist en iets afgesneden. Ik weet niet of dit gevolgen heeft,'' aldus Popkema. Organisator Erik Hellendoorn van AV NOP maakte snel een einde aan de verwarring. Het is onze fout, maar iedereen heeft dezelfde route gelopen dus Popkema is de winnaar.''

Aan de Koningsloop deden ruim 100 hardlopers mee. Vorig jaar waren dat er nog 150. Volgens Hellendoorn is het deelnemersaantal lager omdat er in de aanloop minder ruchtbaarheid is gegeven aan het evenement. ,,We zijn in de afgelopen maanden en weken vooral druk geweest met de 12-dorpenloop. Daardoor heeft de Koningsloop minder aandacht gekregen. Dat gaan we volgend jaar anders doen.''

De deelnemers konden in Emmeloord kiezen voor een afstand van 2,5 , 5, 7,5 en 10 kilometer. Start en finish was bij de atletiekbaan van AV NOP in Emmeloord.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel