Jong Ajax legt Almere City FC op pijnbank: 8-0

ALMERE • Vr 3 mei 2019 | 19:38 • Vrijdag 3 mei 2019 | 19:38

Almere City FC heeft de laatste wedstrijd van de reguliere competitie vrijdagavond met grote cijfers verloren. Jong Ajax was in Amsterdam met 8-0 veel te sterk voor de formatie van Ole Tobiasen. Door de ontluisterende nederlaag wisten de Almeerders zich uiteindelijk niet direct te plaatsen voor de halve finales van de play-offs.

Doordat FC Den Bosch vrijdag thuis won van Go Ahead Eagles (2-0) en TOP Oss uit met 0-4 wist te winnen bij Helmond Sport eindigen de Almeerders op de zevende plaats van de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg moet hierdoor aantreden in de eerste ronde van de play-offs. Tegenstander is dan Cambuur Leeuwarden. De Almeerders gaan op vrijdag 10 mei op bezoek in Friesland en spelen op dinsdag 14 mei de return in Almere.

Bij rust leidde Jong Ajax vrijdagavond al met 4-0 dankzij goals van De Wit, Cerny, Traore (penalty) en Danilo Pereira (penalty). Almere City FC moest na 45 minuten verder met 10 man, nadat middenvelder Niek Vossebelt de bal met twee handen uit het doel sloeg.

In de tweede helft ging Jong Ajax vrolijk door met scoren: Per Schuurs tekende binnen het uur voor zowel de 5-0 als de 6-0. Vlak voor tijd bepaalde Che Nunnely met 2 treffers de eindstand op 8-0. In de slotfase moest centrale verdediger Radinio Balker geblesseerd het veld verlaten.