Flevo Boys bereikt finale districtsbeker

EMMELOORD • Di 7 mei 2019 | 20:00 • Dinsdag 7 mei 2019 | 20:00

De voetballers van Flevo Boys hebben de finale van de districtsbeker bereikt. De Emmeloorders waren in Friesland met 2-1 te sterk voor eersteklasser Drachtster Boys. Bij de rust keek de ploeg van trainer Kevin Waalderbos nog tegen een 1-0 achterstand aan.

De Friezen waren in de eerste helft feller, gretiger en beter dan de Emmeloorders. Dit leverde diverse kansen op. In de 33e minuut kwam Drachtster Boys terecht op voorsprong door een treffer van Dave Boonstra. Meteen na de pauze kwam Flevo Boys op gelijke hoogte met de Friezen door een treffer van Madih Doufikar. De Emmeloorders waren in het tweede bedrijf veel feller en de verdiende winnende treffer kwam op naam van invaller Timon Rorije. Hij schoot van dichtbij de bal hard in het doel en zijn ploeg daarmee naar de finale.

Flevo Boys won vorig jaar als eersteklasser de beker in de finale van hoofdklasser SV Urk. Op sportpark de Vormt op Urk werd het toen 0-4 voor de Emmeloorders.

De tegenstander van Flevo Boys in de finale is VEV'67 uit Leek. Die ploeg won na strafschoppen van Winsum.