Flevo Boys gelijk tegen koploper Staphorst

FLEVOLAND • Za 11 mei 2019 | 16:36 • Zaterdag 11 mei 2019 | 16:36

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag in de Hoofdklasse B een uitduel tegen koploper Staphorst gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Kevin Waalderbos stond in de rust met 1-0 achter. In de tweede helft kwamen de Emmeloorders terug tot een 1-1 gelijkspel. Door dit resultaat heeft Flevo Boys zich met nog twee wedstrijden te spelen definitief veilig gespeeld in de Hoofdklasse B.

In de eerste helft, waarin beide ploegen nauwelijks kansen kregen, kwam de thuisploeg na een half uur spelen op voorsprong. Mike Reuvers bediende Ferdi ter Avest op maat. Hij schoot vanaf een meter of tien de bal hard in de touwen. Flevo Boys kon in de eerste helft twee keer gevaarlijk worden via twee kopballen van Bjorn Adams.

Mooie aanval
In de tweede helft kreeg Staphorst diverse kansen om verder uit te lopen. Toch zijn het de Emmeloorders die zeven minuten voor tijd de gelijkmaker scoren. Aanvoerder Aran Nijboer bekroont een mooie aanval van Flevo Boys met een hard schot in de hoek. In de slotfase kreeg Flevo Boys via Johan Tiems nog twee levensgrote kansen op de winst. Ook Staphorst kreeg nog een grote kans op de overwinning. Er werd echter niet meer gescoord.

Flevo Boys speelt volgende week een thuisduel tegen DETO uit Vriezenveen.