City FC uitgeschakeld in play-offs door Cambuur

ALMERE • Di 14 mei 2019 | 19:27 • Dinsdag 14 mei 2019 | 19:27

Almere City FC is dinsdagavond uitgeschakeld voor promotie naar de eredivisie. In de eerste ronde van de play-offs was Cambuur uit Leeuwarden na twee wedstrijden te sterk voor de ploeg van Ole Tobiasen. Nadat de heenwedstrijd vrijdag in Leeuwarden in 2-2 was geeindigd, was Cambuur dinsdagavond in Almere met 1-2 te sterk.

Bij rust leidden de Friezen al met 0-2 na twee blunders van Almere City FC doelman Agil Etemadi. Eerst liet hij na 17 minuten een hoge voorzet van Van Wermekerken zo maar uit zijn handschoenen glippen, waarna Roberta de 0-1 mocht scoren. Nauwelijks 3 minuten later ging Etemadi opnieuw de fout in: na een voorzet van links van Ciganiks miste hij de bal compleet, waarna Bensabouh de bal ongelukkig in eigen werkte: 0-2.

In de tweede helft kwam de thuisploeg snel terug in de wedstrijd: Stijn Meijer werd in de 50e minuut over links diepgestuurd door Youri Loen en Vossebelt mocht vervolgens bij de eerste paal de aansluitingstreffer scoren: 1-2. Almere City FC ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks meer gevaarlijk te worden. Door de nederlaag is het seizoen ten einde voor de Almeerders.