Doelman Leeuwenburgh genomineerd voor Zuid-Afrikaanse prijzen

LELYSTAD • Wo 15 mei 2019 | 10:23 • Woensdag 15 mei 2019 | 10:23

De uit Lelystad afkomstige doelman Peter Leeuwenburgh is door de Premier Soccer League voorgedragen als beste doelman van de Zuid-Afrikaanse competitie én als beste speler van het Zuid-Afrikaanse bekertoernooi. Dat schrijft zijn agent, Team Wasserman. De Premier Soccer League is de hoogste Zuid-Afrikaanse voetbalcompetitie van de South African Football Association.

De 25-jarige Leeuwenburgh speelde 14 jaar voor Ajax, tot een jaar geleden. Sindsdien stond hij voor Cape Town City FC in het doel, waar hij in positieve zin opviel. De doelman zelf is daar uiteraard blij mee: "Het geeft me een enorm goed gevoel dat ik dit in mijn eerste seizoen bij Cape Town City al heb kunnen bewerkstelligen. Voor twee prijzen genomineerd worden is natuurlijk schitterend."

Indruk gemaakt
De doelman speelde in totaal 27 wedstrijden in competitieverband en zeven in het bekertoernooi. In de finale van het toernooi om de Zuid-Afrikaanse cup maakte Leeuwenburgh indruk tegen Super Sports United. Na de verlenging, met 0-0 op het scorebord, stopte Leeuwenburgh twee van de drie penalty's. Daardoor won zijn ploeg uiteindelijk met 4-1.

Pittige competitie
Zijn eerste seizoen in Zuid-Afrika is Leeuwenburgh uitstekend bevallen. "Het is best een pittige competitie en ik wilde er natuurlijk vanaf het begin staan," aldus de goalie, die binnenkort op vakantie gaat naar Nederland. "Ik heb veel gespeeld en ook veel waardering gekregen. Het leven hier in Kaapstad bevalt me goed. Ook mijn vriendin heeft haar draai gevonden. Ze hockeyt hier nu op behoorlijk hoog niveau. Het eerste jaar in Kaapstad is ons dus beiden goed bevallen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel