Hockeydames sluiten af met nederlaag

ALMERE • Zo 26 mei 2019 | 15:46 • Zondag 26 mei 2019 | 15:46

De eerste damesploeg van Almeerse Hockey Club heeft zondagmiddag haar laatste wedstrijd in de promotieklasse verloren. Klein Zwitserland was in Den Haag met 2-1 te sterk voor de ploeg van Jamie Kroukamp. De Almeerse dames waren een paar weken geleden al gedegradeerd.

Klein Zwitserland kwam in de openingsfase direct op voorsprong uit een een benutte strafcorner van Sabine van Silfhout. Nog voor rust kwam Almere op gelijke hoogte via Maartje Holtslag na een mooie strafcorner-variant. In de tweede helft kwam de thuisploeg wederom op voorsprong na een strafcorner: Florine van Grimbergen schoot de 2-1 binnen voor KZ. Dit bleek uiteindelijk ook de uitslag.

Na afloop werden aanvoerder Melissa Pieters, Maartje Holtslag, Alexandra Ochsendorf, Lisanne Segers en Marije de Kort in de bloemetjes gezet, omdat ze hun laatste wedstrijd speelden voor de Almeerse Hockey Club. Melissa Pieters hoopt volgend seizoen in de Hoofdklasse actief te zijn.