Flevo Boys wil geschiedenis schrijven tegen VEV’67

EMMELOORD • Do 6 juni 2019 | 23:28 • Donderdag 6 juni 2019 | 23:28

Hoofdklasser Flevo Boys uit Emmeloord wil zaterdag geschiedenis schrijven, door voor de tweede keer op rij de noordelijke districtsbeker te veroveren. De Emmeloorders wisten in hun clubhistorie nog nooit twee seizoenen achter elkaar een belangrijke prijs te winnen. Het is voor de derde keer in vier jaar tijd dat Flevo Boys in de finale van het bekertoernooi staat.

Voor titel-prolongatie zal er zaterdagmiddag op het eigen Sportpark Ervenbos moeten worden afgerekend met tweedeklasser VEV’67 uit het Groningse Leek. Die ploeg was in de halve finale na strafschoppen te sterk voor eersteklasser Winsum. De ploeg van trainer Johan Pitstra kan dit seizoen bovendien nog via de nacompetitie promoveren naar de eerste klasse.

Flevo Boys kan tijdens de finale geen beroep doen op de geschorste centrale verdediger Roelof Strikwerda. Voor trainer Kevin Waalderbos is het een bijzondere wedstrijd tegen VEV: de oefenmeester komt uit Leek en er spelen een aantal bekenden van hem bij de tegenstander.

De wedstrijd wordt live uitgezonden door ons op televisie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel