Handboogschutter Elzinga mikt op WK-titel

ALMERE • Di 11 juni 2019 | 14:39 • Dinsdag 11 juni 2019 | 14:39

Voor handboogschutter Peter Elzinga begint dinsdag in Den Bosch de jacht op die ene prijs die hij nog mist in zijn omvangrijke prijzenkast en dat is de wereldtitel. De Almeerse compoundschutter vertegenwoordigt Nederland bij de landenteamwedstrijd. Daarnaast gaat hij ook bij het individuele toernooi voor zijn kansen.

Elzinga ziet Mike Schloesser, zijn teamgenoot bij Oranje, als zijn grootste concurrent in de strijd om de wereldtitel. Elzinga: ,,Ik kom hier om te winnen. Ik ben in vorm en ik ben fit, dus ik ga er het beste van maken.’’ Elzinga moet zich de komende dagen zien te kwalificeren voor de finales die zaterdag worden gehouden.

Meer dan zeshonderd handboogschutters uit negentig verschillende landen doen mee aan de wereldkampioenschappen handboogschieten. Daarmee is Den Bosch gastheer van de grootste WK ooit uit de geschiedenis van de handboogsport.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel