Oranjeleeuwin Van Lunteren begint WK met winst

ALMERE • Di 11 juni 2019 | 17:06 • Dinsdag 11 juni 2019 | 17:06

Desiree van Lunteren uit Almere is met het Nederlands Vrouwenelftal aan het WK in Frankrijk begonnen met een 1-0 overwinning op Nieuw-Zeeland. De dames speelden dinsdagmiddag een moeizame wedstrijd waarin de winnende treffer pas in de extra tijd werd gescoord door Jill Roord.

Van Lunteren stond in de basisopstelling van bondscoach Sarina Wiegman en speelde een uitstekende wedstrijd op de rechtsbackpositie.

Beide ploegen kregen grote kansen om de winst te pakken maar slaagden er maar niet in deze te verzilveren. Totdat in de extra tijd van de wedstrijd Jill Roord met een kopbal alsnog de drie punten veilig stelde voor Oranje.

Nederland gaat na de overwinning aan kop van groep E. Oranje deelt de koppositie met Canada. Die ploeg won gisteren al met 1-0 van Kameroen.

De Oranje Leeuwinnen spelen zaterdag de tweede wedstrijd in de poulefase tegen Kameroen. Volgende week donderdag volgt het laatste groepsduel tegen Canada.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel