SV Lelystad tekent bezwaar aan tegen nieuwe strafschoppen

LELYSTAD • Wo 12 juni 2019 | 10:38 • Woensdag 12 juni 2019 | 10:38

Het bestuur van SV Lelystad heeft bezwaar aangetekend tegen een nieuwe strafschoppenserie. De KNVB besloot dinsdag dat de penalty's van de wedstrijd SV Lelystad - Unicum van afgelopen weekend gedeeltelijk opnieuw moeten.

De wedstrijd was na de reguliere speeltijd en verlenging nog steeds onbeslist en dus volgden penalty's. Die moesten volgens het zogenoemde ABBA-systeem genomen worden. De eerste vijf strafschoppen van beide ploegen gingen in die volgorde, maar ook daaruit kwam geen winnaar. De volgende penalty's hadden via hetzelfde systeem genomen moeten worden. In plaats daarvan moesten de ploegen om de beurt strafschoppen nemen. Uiteindelijk kwam SV Lelystad daarbij als winnaar uit de bus.

Unicum had protest aangetekend omdat het laatste deel van de strafschoppen niet volgens het geldende reglement waren uitgevoerd. De bond stelde met haar beslissing Unicum in het gelijk en bepaalde vervolgens dat beide ploegen donderdagavond 13 juni om 20.00 uur opnieuw het veld op moeten. De strafschoppen die niet volgens het ABBA-systeem genomen zijn, moeten opnieuw.

'Beide partijen waren akkoord'
SV Lelystad tekent daartegen nu bezwaar aan. Volgens de club heeft SV Lelystad er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de wedstrijd op een goede manier beëindigd werd en dat beide partijen met de scheidsrechter akkoord zijn gegaan over de manier waarop de strafschoppen genomen zouden worden.

"Bovendien hebben spelers van SV Lelystad nog vóór het nemen van de beslissende penalty's', de arbitrage erop gewezen dat de strafschoppenserie in strijd was met de reglementen. Desondanks liet de scheidsrechter de strafschoppen op de vooraf aangekondigde manier nemen", schrijft de club op haar website.

"Wij hebben alles gedaan wat we konden", zegt Arjan Dekker, bestuurslid voetbalzaken van SV Lelystad. "Wij worden nu gestraft. Daarom maken we bezwaar bij de bond tegen deze beslissing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel