SV Lelystad tekent bezwaar aan tegen nieuwe strafschoppen

LELYSTAD • Wo 12 juni 2019 | 10:38 • Woensdag 12 juni 2019 | 10:38

Het bestuur van SV Lelystad heeft bezwaar aangetekend tegen een nieuwe strafschoppenserie. De KNVB besloot dinsdag dat de penalty's van de wedstrijd SV Lelystad - Unicum van afgelopen weekend gedeeltelijk opnieuw moeten.

De wedstrijd was na de reguliere speeltijd en verlenging nog steeds onbeslist en dus volgden penalty's. Die moesten volgens het zogenoemde ABBA-systeem genomen worden. De eerste vijf strafschoppen van beide ploegen gingen in die volgorde, maar ook daaruit kwam geen winnaar. De volgende penalty's hadden via hetzelfde systeem genomen moeten worden. In plaats daarvan moesten de ploegen om de beurt strafschoppen nemen. Uiteindelijk kwam SV Lelystad daarbij als winnaar uit de bus.

Unicum had protest aangetekend omdat het laatste deel van de strafschoppen niet volgens het geldende reglement waren uitgevoerd. De bond stelde met haar beslissing Unicum in het gelijk en bepaalde vervolgens dat beide ploegen donderdagavond 13 juni om 20.00 uur opnieuw het veld op moeten. De strafschoppen die niet volgens het ABBA-systeem genomen zijn, moeten opnieuw.

'Beide partijen waren akkoord'
SV Lelystad tekent daartegen nu bezwaar aan. Volgens de club heeft SV Lelystad er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de wedstrijd op een goede manier beëindigd werd en dat beide partijen met de scheidsrechter akkoord zijn gegaan over de manier waarop de strafschoppen genomen zouden worden.

"Bovendien hebben spelers van SV Lelystad nog vóór het nemen van de beslissende penalty's', de arbitrage erop gewezen dat de strafschoppenserie in strijd was met de reglementen. Desondanks liet de scheidsrechter de strafschoppen op de vooraf aangekondigde manier nemen", schrijft de club op haar website.

"Wij hebben alles gedaan wat we konden", zegt Arjan Dekker, bestuurslid voetbalzaken van SV Lelystad. "Wij worden nu gestraft. Daarom maken we bezwaar bij de bond tegen deze beslissing."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel

reacties (13)

 • Marco

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Kleuters.allebei

  reageer
 • Johan

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Je toont je een slecht verliezer vv Unicum, aan het einde van de rit hebben beide teams evenveel strafschoppen genomen en heeft Svl er 1 meer gescoord, klaar. En ja, regels zijn regels maar soms is het niet anders ....

  reageer
 • Johnny horstman

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  we gaan toch strafschoppen nemen....besluit is er door

  reageer
 • Unicummer

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  in de brief die beide clubs hebben ontvangen staat een excuus van de knvb en van de scheidsrechter, helaas is dit voorval al meerdere keren in het amateur voetbal voorgevallen uiteraard is het nu extra beladen derby promotie wisseling van trainer en spelers maar ja regels zijn regels... tot donderdag 20:00 moge de beste winnen en zich opmaken voor de finale.

  reageer
 • Kees

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Ik denk dat de spelers zelf overlopen en dat zal wel om geld gaan weinig clubliefde dus het gaat ze alleen om geld

  reageer
 • laat alle reacties zien
 • Willem

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Ben benieuwd of er na donderdag nog over en weer zoveel respect is als afgelopen zaterdag

  reageer
 • Bert

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Uit het telefonisch interview tussen OF en de voorzitter van VV Unicum, de heer Willem Schoonheim, blijkt dat deze voorzitter niet exact wist op welk moment het verkeerd ging. Strafschop 12 of 11 hakkelde hij. Op welke grond(en) is dan protest aangetekend?

  reageer
 • Jan

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Nu heeft dhr. Schoonheim ook niet het geruite garen uitgevonden maar geloof ook niet dat u dat gedaan heeft. Er is iets misgegaan, blijkens beide clubs én KNVB, en dat moet rechtgezet worden!

 • Bert

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Ja, zootje bij Unicum. Eerst akkoord gaan en dan alsnog protest aantekenen. Is niet eerste klasse waardig !!!

  reageer
 • Bertus

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Een schuldenlast van 10 tallen duizenden euros inderdaad wel. Regels zijn regels toch?

 • Ray

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Gelukkig loopt alles op rolletjes bij svl😂

 • Scheids

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Als de afwijking vooraf bij de scheidsrechter is gemeld en hij daarna beslist heeft anders te handelen dan lijkt het mij een gelopen zaak en zal het bezwaar van SVL worden erkend en blijft de uitslag zoals die is.

  reageer
 • Jan

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Kon niet uitblijven! Blijkbaar zijn beide clubs vooraf akkoord gegaan en waarschijnlijk ook voor de uitslag getekend? Ben benieuwd.

  reageer
 • Ip

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Goed bezig

  reageer
 • Robbie

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  En terecht. Scheidsrechter heeft besloten. Er is op gewezen dat het ABBA moet zijn volgens SVL en toch doorgaan. Prima. Besloten dus. Uitslag blijft staan wat mij betreft.
  Mocht het anders worden dan blijft SVL de winnaar. Wat een zeikerds bij Unicum. Typeert de club en haar leden. Vuile spelletjes om spelers weg te halen bij SVL. Vlak voor zoiets. Weinig herengedrag daar.

  reageer
 • Blauw-wit

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  het mooiste is dat er vanmiddag alweer zich 3 svlers gemeld hebben en tevens ouders met hun kinderen het gaat best goed daar , ik zeg maak je club gezond zoals wij zijn en trap niet in de kuilen die over heel het langezand liggen vooral slangenkuilen

 • bwd

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  "typeert de club en haar leden"???....generaliseren heet dat, als iedereen zo denkt zoals jij doet zou het betekenen dat alle svl leden wanbetalers zijn en schulden hebben??...gelukkig denkt niet iedereen zoals jij...

 • kees

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  hahahaha... wat een zooitje daar

  reageer
 • Svl lid

    Wo 12 juni Woensdag 12 juni

  Alleen bij SVL of ook in de Schouw? Ook zij zijn met de manier van strafschoppen vooraf akkoord gegaan! De scheidsrechter maakt een fout. Zou dan alleen Unicum in bezwaar mogen gaan bij de KNVB? Ik ben van mening dat ze beide in bezwaar mogen gaan, geen van beide zijn fout geweest!

Laat een reactie achter

Je reageert op

Je rapporteert