Batavia’90 promoveert naar tweede klasse

LELYSTAD • Za 15 juni 2019 | 16:27 • Zaterdag 15 juni 2019 | 16:27

Batavia’90 uit Lelystad heeft zaterdag de finale van de nacompetitie gewonnen en is gepromoveerd naar de tweede klasse. De ploeg van trainer Michel van Oostrum was op het neutrale terrein van OWIOS in Oldebroek met 3-0 te sterk voor VIOS Vaassen.

In de eerste helft kwam Batavia na 18 minuten op voorsprong door een fraaie treffer van spits Joy Schoonhoven. Deze 0-1 betekende ook de ruststand in Oldebroek.

In de tweede helft moest Batavia’90 na een uur spelen verder met tien man na de tweede gele kaart voor Sefanja Davids. Een kwartier voor tijd wist Steffan Vlietstra uit een penalty de beslissende 2-0 binnen te schieten. In de extra tijd wist Youssef Tokhi ook nog de 3-0 te maken.