Keeper Leeuwenburgh geniet in Zuid-Afrika

LELYSTAD • Za 22 juni 2019 | 10:19 • Zaterdag 22 juni 2019 | 10:19

Doelman Peter Leeuwenburgh kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op zijn eerste seizoen bij het Zuid-Afrikaanse Cape Town City FC. De 25-jarige Lelystedeling verruilde vorige zomer na 14 jaar Ajax voor zijn huidige club, die uitkomt in de Premiership van Zuid-Afrika.

Penalty-killer
In zijn eerste seizoen eindigde Leeuwenburgh met Cape Town City FC op de vierde plaats van de ranglijst. Bovendien legde de ploeg beslag op de nationale beker. Leeuwenburgh eiste in de bekerfinale een heldenrol op door in de beslissende strafschoppenserie tegen Super Sports United twee penalty's te keren. Door deze knappe prestatie werd de Lelystedeling door de Premier Soccer League verkozen tot beste speler van het nationale bekertoernooi.

Zingen en dansen
Het cultuurverschil met Nederland is groot natuurlijk. Leeuwenburgh keek in het begin zijn ogen uit in Zuid-Afrika. Vooral de rituelen voor de wedstrijd maakten indruk op hem: "Vlak voor de warming-up staan de spelers op in de kleedkamer en gaat iedereen dansen en zingen. Iedereen doet mee. Pas na 10 minuten zingen en dansen begint men uiteindelijk aan de warming-up".

Permanente vakantie
Leeuwenburg geniet met volle teugen van het leven in Kaapstad. "Het is hier acht maanden per jaar tussen de 25 en 30 graden en we trainen 's morgens. Het eten en drinken is beter dan in Nederland en ook nog eens goedkoper. Af en toe voelt het als een permanente vakantie".

Leeuwenburgh was de afgelopen drie weken even in Nederland voor een vakantie, maar gaat maandag weer terug naar Zuid-Afrika waar hij binnenkort begint aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel