Iconische drafsportbestuurder Dré de Bruijn zwaait af

EMMELOORD • Di 25 juni 2019 | 9:51 • Dinsdag 25 juni 2019 | 9:51

Dré de Bruijn neemt na meer dan 40 jaar afscheid als bestuurder bij de Stichting Draf- en Rensport Noordoostpolder. De Bruijn is nu 85 jaar en vindt het 60-jarig bestaan van de drafbaan een mooi moment om af te zwaaien.

De Bruijn kijkt met trots terug op zijn periode als bestuurder. "De drafbaan in Emmeloord is inmiddels een begrip, ik ben trots dat het zo gegaan is al die jaren. Met ups en downs."

Doorzetter
De Bruijn wordt door voormalig mede-bestuurslid Ad Rops getypeerd als iemand die er goed in is geslaagd zijn ideeën ook uitgevoerd te krijgen. "Hij was echt een voorzitter, hij probeerde zijn voorstellen door te voeren en deed dat met overtuiging. Meestal kreeg hij het er dan wel door."

De Bruijn is positief over de toekomst van de baan. "Die ziet er goed uit. Er komen de laatste jaren meer jongeren. Daar zijn we heel blij mee." De baan helemaal vaarwel zeggen doet De Bruijn niet. Hij blijft beschikbaar voor advies en hand- en spandiensten.

Gratis entree
Vanwege het 60-jarig jubileum zijn de races op de drafbaan deze woensdag gratis toegankelijk. Er wordt ook nog gekoerst op 17 juli en 21 augustus.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel