Verbouwing Yanmar-stadion vertraagd

ALMERE • Di 25 juni 2019 | 12:42 • Dinsdag 25 juni 2019 | 12:42

Het vernieuwde Yanmar Stadion van Almere City FC is op zijn vroegst aan het einde van het komende seizoen, in mei 2020, helemaal klaar. De voetbalclub heeft de benodigde bouwvergunningen nog niet, maar verwacht die op korte termijn te krijgen van de gemeente.

Almere City wil in de derde week van juli beginnen met de voorbereidingen voor de bouw, maar weet nog niet wanneer de eerste paal in de grond kan. De groei van het stadion wordt gefaseerd uitgevoerd. Dit betekent onder andere dat de nieuwe hoofdtribune (aan de lange zijde) en de uitbreiding van de businessclub-tribune tijdens de eerste seizoenshelft gebouwd gaat worden. Uiteindelijk gaat het stadion plaats bieden aan 4501 toeschouwers, tegen nu 2700.

De club wil supporters die al een seizoenskaart hebben gekocht voor de nieuwe tribunes een alternatieve plek bieden, en eventueel compenseren. Daarnaast zal Almere City FC door de bouwwerkzaamheden gedurende het seizoen flink aan stadioncapaciteit moeten inboeten. Dit betekent dat de club 800 fans minder kan onderbrengen tijdens de competitiewedstrijden.

Bekijk hier het hele interview met directeur John Bes:

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel