30 jaar koffietennis bij tennisvereniging Poseidon

LELYSTAD • Za 6 juli 2019 | 13:42 • Zaterdag 6 juli 2019 | 13:42

Het is al jarenlang een begrip in Lelystad. Het koffietennis bij tennisvereniging Poseidon in de wijk Schouw. Al dertig jaar komen vooral ouderen een paar keer per week naar de tennisbaan om een potje te spelen en koffie te drinken.

"Er zijn heel veel mensen die geen competitie spelen of weinig mensen kennen", vertelt Marja Groen van Poseidon. "Die komen hier naartoe en hebben meteen contact en kunnen meedoen. Je ziet dat mensen daarna ook zelf met elkaar afspreken om een potje te tennissen."

De tennisvereniging beschikt over vier gravelbanen en vier all-weather banen waardoor er ook in de winter buiten getennist kan worden. Voor veel leden een uitkomst. "Het is heerlijk gezellig. We zijn een soort van vriendengroep geworden. Je beweegt, je sport en je hebt je sociale contacten", vertelt een bezoeker.

"Ik kom hier al vanaf de oprichting in 1978. Je ziet allemaal kennissen, het is heel gezellig en we hebben hier goede banen", vertelt een ander bezoeker. Het eerstvolgende toernooi bij tennisvereniging Poseidon is van 1 tot en met 8 september. Dan wordt het Lentink 40+/55+ Poules-Dubbel-Toernooi georganiseerd.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 06 - 52 52 4891 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel