Dico Koppers voelt zich bevrijd in Almere

ALMERE • Za 13 juli 2019 | 14:16 • Zaterdag 13 juli 2019 | 14:16

De nieuwe aanwinst Dico Koppers van Almere City FC geniet met volle teugen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De linksback kwam de afgelopen 1,5 jaar nauwelijks in actie, omdat hij tot twee keer toe zijn achillespees afscheurde bij PEC Zwolle.

Na een lange periode van revalideren in Zeist is Koppers nu 100% fit en kan hij dus eindelijk pijnvrij spelen: “Voor mij heerlijk. Als je zo weinig hebt gespeeld de afgelopen jaren, dan is elke minuut lekker om te spelen. Tot nu toe ben ik pijnvrij, laten we het zo houden”.

De 27-jarige Koppers doorliep de Ajax jeugdopleiding en speelde ook 11 wedstrijden in het eerste elftal van de landskampioen. Daarna speelde hij onder andere in de eredivisie bij ADO Den Haag, Willem II en PEC Zwolle. Koppers ziet zijn nieuwe avontuur in de eerste divsie niet als een degradatie: “Nee, je moet kijken waar ik vandaan kom. Tuurlijk kan ik een hoger niveau aan, maar als je twee jaar niet hebt gespeeld, dan heb je geen recht van spreken. Ik wil nu eerst een jaar voetballen en daarna zien we wel wat er gebeurt”, aldus Koppers.

Komende zondagmiddag speelt Almere City FC met Dico Koppers alweer de derde oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen: FC Emmen is dan tijdens de Open Dag van de Drentse eredivisionist de tegenstander.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel